Laatste nieuws

Op deze pagina staan de recente mededelingen van het Nabuurschap.

Uitreiking vrijwilligersprijzen 2023  Utrechtse HEUVELRUG

Eigenlijk vonden de juryleden dat ze appels met peren moesten vergelijken: ofwel er waren heel veel mooie en inspirerende inzendingen voor de vrijwilligersprijs. ,,Lastig was de klus”, aldus de driekoppige jury bestaande uit Cultuurcoach Maja van Eijndthoven, John van Hoeven van Heuvelrug Sportief en Gezond en Aline de Bruijn, consulent bij de sociale dorpsteams Utrechtse Heuvelrug. Toch wisten zij drie individuele winnaars en een organisatie aan te wijzen, die respectievelijk de Pluim op de Hoed en het Heuvelrugcompliment verdienden. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligerslunch werden zij in het zonnetje gezet. 

Henk van der Brug, ontving als eerste de individuele prijs. Omdat hij onvoorwaardelijk klaar staat voor jongeren in Amerongen en Leersum. Je kunt op hem bouwen, hij komt zijn woord na en creëert een veilig gevoel. Zijn ‘alles komt goed ‘mentaliteit en positieve instelling heeft een goede uitwerking op verschillende jeugdgroepen. 

Gerda Schregardus kreeg ontving ook een Pluim op de hoed. Gerda is verbindend, positief en is blij met alles wat je doet. Al vele jaren is bestuurslid en een grote inspiratiebron voor de vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Met haar niet aflatende inzet en bruisende ideeën helpt zij de vereniging om de bewustwording bij inwoners voor natuur en biodiversiteit te vergroten. Schrerardus verzette extra veel werk voor het 40 jarig jubileum van de vereniging en regelt ook excursies en helpt met het werken in het landschap. Alsof dat nog niet genoeg is zet ze zich ook in voor Goed Volk, het burgerinitiatief voor duurzaamheid in onze gemeente. 

Anne Achterbosch-Duin werd ook in het zonnetje gezet omdat ze veel doet voor anderen. Naar eigen zeggen haalt ze daar zelf heel veel uit. Zoals talloze inspirerende ontmoetingen. Onder andere haar wekelijkse bezoeken aan een honderdjarige uit onze gemeente: ,,Iets voor een ander is ook iets doen voor jezelf. Het is zeker niet vrijblijvend, je wordt ergens veracht en dat is op zich al bijzonder. Die ander kijkt uit naar jouw komst, gun dat jezelf”, aldus Achterbosch-Duin. 

Tot slot werd het Heuvelrugcompliment uitgereikt aan een kleine organisatie met die inspirerend werk doet Nabuurschap Driebergen Noord. Eigenlijk jammer dat zoiets nodig is in de maatschappij, vond de jury, maar wel heel belangrijk en onmisbaar. Want omzien naar elkaar is essentieel in onze vergrijzende samenleving. Het Nabuurschap verzorgt activiteiten in de buurt en laagdrempelige hulp, gezelligheid en initiatiefnemer van sociaal contact en weet als geen ander te verbinden. 

De winnaars kregen allemaal een prachtige bos bloemen voor hun inzet. ,,Want zonder vrijwilligers zijn we nergens”, aldus vrijwilligerscoördinator Sjarenka Bognar. 

Ook iets doen voor een ander? Kijk eens op www.heuvelrugdoet.nl