Hulp aan mensen die uit Oekraïne vluchten.

 

Help de vluchtelingen uit Oekraïne
Afgelopen Woensdag organiseerde de gemeente Utrechtse Heuvelrug een avond voor initiatieven om te kijken wie welke hulp kan bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne. De opkomst was verpletterend. Er waren ruim 200 initiatieven.
Er zijn al 30 gastgezinnen die mensen opvangen.
In het Woonoord in Doorn worden 100 vluchtelingen opgevangen, dat centrum wordt nu met vereende krachten in orde gemaakt. Er waren diverse werkgroepen waar om hulp gevraagd werd, zoals:
Kinderen en jongeren,
Activiteiten en ontspanning voor volwassenen,
Op weg helpen,
Financiële acties,
Kleding en spullen en
De opvanglocatie Het Woonoord,
Kortom veel te doen, dus veel hulp nodig.
Mochten jullie ook een bijdrage willen leveren dan kan je met jouw vragen of aanbod,  op welk gebied dan ook, terecht bij de website:
oekraine@heuvelrug.nl .
Daar coördineren een aantal mensen jouw vraag of aanbod.
Er is veel te doen in korte tijd. Ik ga me bezighouden in de Opvanglocatie, waar ze nog handige mensen zoeken die aanstaande maandagmiddag (11 april) bedden in elkaar kunnen zetten, voel jij je geroepen, geef je dan op bij mij. Dan gaan we samen naar de Opvanglocatie. Anders laat je via de Oekraïne website weten wat je wilt en/of kan doen,
opgeven voor de bedden aanstaande maandagmiddag bij mij
nabuurschap@outlook.com, voor andere hulp via de speciale Oekraïne site.                                         Geef je op, alle hulp is welkom.